India Reisverslag

Dag 14, Orchha

Vandaag voel ik me een stuk beter. Bij het ontbijt doe ik het echter rustig aan, omdat ik niet het risico wil lopen me te vergissen. Vandaag doe ik alles rustig aan.

            We gaan het dorpje in en zien veel pelgrims, die een voettocht naar de Ganges maken, om hier kruikjes water te halen. Ook hier in het centrum staat een Maharajapaleis, maar omdat dit dorpje veel minder toeristisch is, is het paleis veel minder goed onderhouden. Toch heeft dit primitieve en vervallen paleis iets karakteristieks, iets rustieks misschien. We dwalen door het paleis rond en krijgen via via te horen dat we ‘de man met de sleutel’ moeten vinden, die een paar deuren voor ons kan openen waarachter mooie muur- en plafondschilderingen te zien zijn. De schilderingen zijn inderdaad erg mooi en grappig. Zo is er een olifant die opgebouwd is uit alle vrouwen van de Maharaja.

 Nadat we dit paleis bekeken hebben lopen we verder het dorpje in. Er zijn veel tempels in de omgeving, en we bezoeken er een paar. Ik voel me uiteindelijk wel moe en ben bang dat ik me steeds slechter ga voelen, dus ik besluit om terug te gaan naar het hotel.

Na een vluchtig middagdutje gaan we avondeten en daarna na een ceremonie in de tempel in het centrum. Het is immers nog steeds de heilige maand. Deze ceremonie is jammer genoeg helemaal niet zo leuk als de andere. Hier is zelfs een bewaker met geweer aanwezig! Omdat ik me nog steeds niet lekker voel blijf ik een beetje aan de buitenrand staan. Hierdoor zie ik niet veel, maar na niet al te lange tijd gaan veel mensen van de groep weg. Teruglopend naar het hotel valt de stroom uit. Gelukkig heeft één van de groepsgenoten een zaklamp bij zich, waardoor we niet in koeienvlaaien hoeven te stappen. Teruggekomen in het hotel wil ik enkel lekker slapen.

 

Lees verder...