India Reisverslag

Dag 13, Agra

Vandaag is het dan zover. De Delhi-belly heeft ook mij te pakken, en hoe. Om 12 uur moeten we uit de hotelkamers en ik ga op een bank in de lobby liggen om verder uit te zieken. Het gemarineerde ei wat zich gisteren in mijn curry bevond is de boosdoener. Ik heb honger, maar een banaan eten bleek enkele minuten later ook geen goed idee.

Michiel trekt er alleen op uit en gaat de Taj Mahal nu eens van de achterkant bekijken. Ik lees mijn, van een reisgenoot geleende, boek en hoop dat de tijd snel voorbij gaat. Nu is dat uiteraard niet zo.

’s Avonds vetrekken we met de trein naar Orchha, een rustig en vredig dorpje. De trein heeft anderhalf uur vertraging en de wachtruimtes zijn niet erg luxe uitgerust. Ik voelde het al de hele tijd bijna komen, maar als de trein eindelijk lijkt te komen, komt het er allemaal uit. Water wel te verstaan. Verder had ik niets op. Gelukkig maar dat ik die Indiërs nooit meer zie, ik haalde zelfs de prullenbak niet.

            In de trein voel ik me ook beroerd, maar met een boek en een kussen red ik het die paar uurtjes toch nog goed. Bij het station staat een nieuwe bus voor ons klaar, die ons naar het hotel rijdt. In de bus stinkt het onwijs en ik ben bang dat ik het geen uur vol kan houden, maar ook dit valt reuze mee.

            Het hotel hier is een soort bungalowpark. In onze badkamer zitten een gekko, een paar duizendpoten en weer veel mieren. Ik kan me hier niet druk over maken en wil enkel slapen en beter worden.

 

Lees verder...