India Reisverslag

Dag 11, Jaipur

Ook vandaag moeten we weer vroeg opstaan. We gaan het Amberfort bezoeken, en wel op de rug van een olifant. Deze olifanten beginnen om 08.00 uur, dus we moeten er op tijd zijn!

Het opstappen is gelukkig niet moeilijk, er is gewoon een soort platform gebouwd, vanwaar je zo in het bakje op de olifant zijn rug stapt. Zodra de olifant begint te lopen, schommel je constant heen en weer. Af en toe laat de olifant wat boodschappen vallen, en Michiel en ik zijn blij dat we voorop lopen!

Het Amberfort vond ik tegenvallen, al was het wel goed onderhouden en waren er zeker mooie plekjes te vinden. Soms liep je echter ergens een gang in, en kwam je op een bouwvallig, verwaarloosd stukje uit! De rit op de olifant was gelukkig de moeite waard.

 Daarna brengt de bus ons nog naar een begraafplek van hoogwaardige personen. Hier zijn allemaal tempelachtige gebouwtjes neergezet om de overledenen te eren. Het is een sprookjesachtige, rustige en volkomen ontspannen plek. Ideaal voor het maken van exotische foto’s.

 De laatste stop die we maken is bij de Apentempel. Hier lopen veel apen rond. Ik sta bij het hek naar de tempel met een papiertje in mijn hand, wanneer dit ineens uit mijn hand gegrist wordt. Ik schrik hier ontzettend van, het blijkt een apenstreek te zijn. Toch worden we de hele tijd bang gemaakt dat die apen je vooral niet moeten aanraken, omdat je dan ernstig ziek kan worden en terug naar Nederland moet. En daar heeft natuurlijk niemand zin in.

 De rest van de dag besluiten we een beetje bij te komen en aan het zwembad te liggen.

’s Avonds gaan we naar de film Fanaa in de grootste bioscoop van Azië. We zitten in een zaal met 1200 stoelen! Voor de Indiërs zelf is een avondje naar de bioscoop een avondje compleet ontspannen. Voor ons ligt een man te slapen, er wordt veel gepraat en er zijn zelfs baby’s aanwezig. De film duurde drieëneenhalf uur, maar was verbazingwekkend genoeg heel goed te volgen. Ook zat er leuke muziek in. Leuk weetje; elke film in India begint met het volkslied.

            Als afsluiting van dit uitje besluiten we naar McDonald te gaan. Een lekker frietje eten en een lekkere milkshake drinken, hier kan het! Daarna snel naar het hotel, want morgen gaan we naar de Taj Mahal. Ik kan die nacht de slaap nauwelijks vatten. Niet zozeer van de spanning voor de Taj Mahal, eerder omdat het zo loeiheet is en tóch wat mieren in de kamer zitten.

  

Lees verder...